Genç Sigortacılar Derneği’nin Genel Kurulu yapıldı

Genç Sigortacılar Derneği (GESİD) 16. Genel Kurulu 24 Şubat 2015 tarihinde yapıldı. Yeni dönemde Genel Başkan olarak Dr. Hakan Özcan, Eş Başkan olarak da Sema Bulutlu seçildi. Başkan Yardımcılığına Dr. Gökhan Yıldırım ile Mehmet Özgür Barutçu, Genel Sekreterliğe Melda Şuayipoğlu, Saymanlığa Serpil Akyol Erden, Sponsor Direktörlüğüne Abdullah Özcan, Eğitim Direktörlüğüne Özer Şimşek, Hukuk ve Mevzuat Direktörlüğüne Can Eriş ve Sosyal İşler Direktörlüğüne Sevil Dural getirildi.
 
Derneğin kuruluşundan itibaren yönetiminde yer alan ve çeşitli dönemlerde başkanlığını yürüten Sema Bulutlu “Derneğimiz her kesimden, her yaştan ve her seviyeden sigortacı arkadaşımıza açık olup, şeffaf yönetimiyle gençlere mesleği sevdirmeye ve mesleğin saygınlığını korumasına büyük destek olmaktadır.  Derneğimizin temel görevleri Türkiye’de sigortacılığın gelişmesi için çalışmalar yapmak,  gerektiğinde bu konularda yetkili kişi ve kuruluşların bilgilerine başvurmak, iş hayatındaki gelişmeleri izlemek ve bu konudaki tecrübe görüş ve fikirlerin yayılmasını sağlamak, genç sigortacıların yöneticilik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve dayanışma ruhunu geliştirmek, genç sigortacıların toplumun kültürel ve sosyoekonomik düzeyinin gelişmesine katkıda bulunmalarını sağlamak, sigortacılık sektörünün bir bütün olarak çağdaşlaşmasını ve verimliliğini artırıcı faaliyetlerde bulunmak ve üyeleri arasında sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel dayanışma sağlamaktır” diye konuştu.
 
 
 
GESİD HAKKINDA
 
Dernekten yapılan açıklamadaysa derneğin kuruluşu şu şekilde anlatıldı: “90’lı yılların başında, sigortacılık mevzuatında devrim niteliğinde bir değişiklik yapılarak serbest tarife dönemine geçildi. Daha önce kamu otoritesi tarafından belirlenen ve Türkiye’de sigortacılık faaliyetinde bulunan tüm şirketlerin uymak zorunda oldukları ve rizikonun sigortalanma fiyatı olan primlerin hesaplanmasında kullanılan tarifenin zorunlu olarak kullanılması keyfiyetine son verildi. Böylece her şirketin; kendi istatistiksel verileri, sermaye gücü, müşteri potansiyeli, reasürans kapasitesi gibi faktörlere göre belirleyebileceği farklı tarifelerden poliçe düzenleyebilmesi imkanı getirildi.
 
Bu değişiklik üzerine, ülkemizde o tarihlerde çok sayıda yeni sigorta şirketi kuruldu. Yine çok sayıda yabancı sigorta şirketlerinin Türkiye şubeleri açıldı. Ülkedeki sigorta şirketi sayısı bir anda 35’ten 50’ye yükseldi. Bu, sektörün büyümesi yeni iş olanaklarının ortaya çıkması ve sigortacılık sektörünün yeni insanlarla tanışması demekti.
 
90’lı yılların başından itibaren sektörde çok sayıda yeni, iyi eğitimli, yabancı dil bilen genç insanlar işe alındı. Bu genç kadronun sigortacılık konusunda özel eğitim, kurs, seminer alması gündeme geldiğinde, ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve yabancı reasürans şirketleri eğitim konusunu bir hizmet olarak düşündüler ve kapılarını bu genç insanlara aştılar.
 
Üniversitelerden mezun olup ya da bankalardan veya uluslararası şirketlerden transfer olunarak sektöre giren bu genç kadro birbirlerini ilk defa bu toplantılarda tanıdılar. O yıllarda Munich Re tarafından Destek Reasürans salonlarında düzenlenen eğitimler sırasında başlayan arkadaşlık, Halk Reasürans binasında düzenlenen periyodik kokteyl ve çay davetleri ile pekişti, dostluğa dönüştü.
 
Zaman zaman çeşitli mekanlarda bir araya gelerek, çalıştıkları yeni sektör hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaya, ortak konular bulmaya, karşılaştıkları sorunları paylaşmaya ve sorunlara çözüm yolları aramaya başladılar. Bu toplantılar 1992 yılı boyunca Halk Reasürans’ın Gayrettepe de bulunan binasında periyodik olarak devam etti. Bir süre sonra katılımın ve sinerji potansiyelinin artmasından cesaret alınarak, birlikteliği bir derneğin tüzel kişiliği altında sürdürmenin daha yararlı olacağı sonucuna varıldı ve grubun içinden temsilciler seçilerek ‘kurucu üye’ sıfatıyla dernek kurma işlemlerine başlanmasına karar verildi. Böylece kurucu üyelerce işbölümü yapılarak yasal işlemlere başlandı ve 1 Ekim 1993 tarihinde GESİD kuruldu.”
  05419504585