Allianz Yolsuzlukla Mücadele Programı 2017 Şeffaflık Ödülü’nü Aldı

Allianz Yolsuzlukla Mücadele Programı, 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü vesilesiyle düzenlenen 2017 Şeffaflık Ödülleri organizasyonunda kurumsal kategoride ödüle layık görüldü. Allianz Yolsuzlukla Mücadele Programı kapsamında çalışanlar ve iş ortakları için farkındalık eğitimleri düzenlenirken, hediyelere de sınır getiriliyor. 150 lirayı aşan hediyeler iade ediliyor; iade edilemeyen durumlarda da açık artırmayla satılarak bir sosyal sorumluluk projesine bağışta bulunuluyor.

Allianz Türkiye, yolsuzlukla mücadeleye liderlik eden Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından düzenlenen 2017 Şeffaflık Ödülleri organizasyonunda, sektöre örnek olacak nitelikte uygulamaları sayesinde kurumsal kategoride ödüle değer görüldü. Yolsuzluğa karşı mücadeleye ilişkin çabaların desteklenmesine yönelik bireysel ya da kurumsal girişimlerin teşvik edilmesi amacıyla verilen ödülü, Allianz Türkiye adına Risk Yönetimi, İç Kontrol ve Uyum Direktörü Zeynep Karayurt ile Yolsuzlukla Mücadele Yöneticisi Hümeyra Boztunç, Orjin Maslak’ta düzenlenen törenle aldı.

ALLIANZLILAR “İYİ BİRER KURUMSAL VATANDAŞ” OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR

“Şirket olarak itibarımız, müşterilerimizin, ortaklarımızın, çalışanlarımızın ve genel olarak toplumumuzun, dürüstlüğümüze duyduğu güvene dayanıyor” diyen Allianz Türkiye Risk Yönetimi, İç Kontrol ve Uyum Direktörü Zeynep Karayurt, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu güvenin sürdürülebilir olması ve güçlenmesini sağlamak üzere ‘İş Ahlakı ve Uyuma İlişkin Davranış Kuralları ile Uyum Politikalarımız’ın uygulanmasını sağlıyoruz. Yerel ve uluslararası yolsuzluk ve rüşvet karşıtı kanun ve düzenlemelere tamamen uymayı taahhüt ediyoruz. Sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik modelini açıklayan şirketimizin hedefleri arasında, ‘İyi Bir Kurumsal Vatandaş Olmak İçin Çalışmak’ da yer alıyor. Bu hedefimizi destekleyen “Yolsuzlukla Mücadele Programı” kapsamında gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerin, özellikle hediye ve ağırlamalara İlişkin prosedürümüz doğrultusunda düzenlediğimiz açık artırma etkinliğimizin, özel sektörde konuyla ilgili farkındalığı artıracak nitelikte bir uygulama olmasından onur duyuyoruz.”

ALLIANZ YOLSUZLUKLA MÜCADELE PROGRAMI KAPSAMINDA NELER YAPILIYOR?

Güçlü bir “Yolsuzlukla Mücadele Programı” bulunan Allianz Türkiye, yolsuzluk ve rüşvete karşı “sıfır tolerans” politikası uyguluyor. Allianz Türkiye, yolsuzlukla mücadele konusunda, çalışanlarına kurum içi ve online eğitimler verirken, farkındalığı artıracak çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor. Allianz Türkiye’yi temsil eden ve hizmet alınan tarafların yolsuzluk risk değerlendirmeleri yapılarak, sonuçlar “Etik Komite” aracılığıyla üst yönetime raporlanıyor. Çalışanların şahit olabileceği uygunsuz iş süreçleri için ise anonim, gizli bildirim kanalı devreye giriyor. Anonim olmayan bildirimlerde kişi gizliliği, Misillemeyi Önleme Politikası kapsamında üst yönetim ve uyum departmanının güvencesiyle korunuyor. Hem globalde hem de yerelde Birleşmiş Milletler Küresel İklim Sözleşmesi’ni imzalayan şirketler arasında yer alan güçlü sigorta ve finans kuruluşunun, yerel ve uluslararası düzenlemelere tam uyum konusunda açık bir taahhüdü bulunuyor.

HEDİYELER AÇIK ARTIRMAYLA SATILIYOR; GELİR KORUNCUK VAKFI’NA BAĞIŞLANIYOR

Allianz Yolsuzlukla Mücadele Programı’nda, hediye ve ağırlamalara ilişkin standartlar da yer alıyor. Bu standartlar, Allianz Türkiye personelinin müşteri, tedarikçi, iş ortağı gibi kişi ve kurumlarla olan ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken kuralları belirliyor. Alınan veya verilen hediyeler için 150 lira üst limit prensibine göre hareket edilmesi bekleniyor. Personele gönderilen limit üstü hediyeler, prosedürden bahseden bir teşekkür mektubuyla iade ediliyor. İadenin mümkün olmadığı durumlarla ise şeffaflık kuralı gereğince gönderen tarafa hediyenin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir bağışta kullanılacağını belirten mektup iletiliyor ve  söz konusu hediyeler 9 Aralık Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde profesyonel bir firma yönetiminde yapılan açık artırmayla personele satışa sunuluyor. Toplanan meblağ Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na (Koruncuk) bağışlanıyor.

  05419504585